Bijgerecht Weight Watchers (WW)

Zoete chilisaus met zoetstof in plaats van suiker

Zoete chilisaus of sweet chilisauce is eigenlijk overal lekker bij. Een grote fles kost geen drol en fleurt allerlei hapjes lekker op. Maar helaas bestaat bijna de helft van deze saus suiker. Ik ben op zoek gegaan naar recepten om deze saus te maken, maar dan zonder suiker. Er is een aantal te vinden, maar in deze recepten wordt de suiker vervangen door honing/agavesiroop of andere suikers, die voor mensen die af willen vallen net zo slecht zijn. Honing is namelijk suiker gemaakt door bijen en niet door mensen! In het recept staat 27,5 gram zoetstof, ik gebruik een precisieweegschaaltje om het af te wegen. Trouwens, 1 eetlepel suiker weeg 13 gram en 1 eetlepel zoetstof 1,2 gram!

Dan maar zelf iets proberen: op naar de Amazing Oriental voor gember, knoflook en rode pepers, want dat is een stuk goedkoper. Bij AH kost 1 peper € 0,45, bij de Amazing Oriental heb ik er 15 gekocht voor € 2,75! Zelfgemaakt is dus een stuk duurder, want een flesje saus van 700 milliliter kost in de supermarkt maar € 0,95. Maak dit recept lekker zelf of stuur een pb als je wilt dat ik het voor je maak.

Hoeveelheid

Ruim ½ liter

Ingrediënten

  • 10 rode pepers
  • 6 tenen knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 1 deciliter azijn
  • 27,5 gram zoetstof (ik gebruikte AH sucralose)
  • 3 deciliter water
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels water

Keukenmateriaal

  • blender
  • mes
  • kookpan
  • weegschaal
  • maatlepel
  • trechter
  • fles
  • schaaltje

Waar komt de naam Spaanse peper vandaan

Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Haal de steeltjes van de peper. Verwijder het velletje en de kontjes van de knoflook. Schil de gember. Doe de peper, knoflook, gember en azijn in de blender en maal het fijn. Doe dit in een steelpan, voeg de zoetstof en 3 deciliter water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de prut 5 minuten zachtjes borrelen. Meng de maïzena met 2 eetlepels water in een kommetje en doe dit bij het prutje. Roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Doe de saus in een fles en laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast, het blijft een paar weken goed, maar bij ons gaat het snel op!

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: