Hoofdgerecht Slank Vis Weight Watchers (WW)

Zoet-pittige zalm uit de oven

Ik heb al een tijdje geen nieuwe recepten gepost, meestal kies ik nu een gerecht uit de Weight Watchers-app. Ook dit recept komt hiervandaan, we vonden het allebei erg lekker, het is makkelijk te maken en het ziet er super uit! Een beetje snijwerk en de oven doet de rest. Serveer het op een mooi bord en succes is verzekerd. Wij maakten de beide filets in 1 vel bakpapier en ook dat werkte uitstekend.

Aantal personen

2

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui
  • 200 gram kerstomaten
  • ½ kleine mango
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels limoen-/citroensap
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • 2 zalmfilets van 125 gram per stuk
  • 70 gram rucola

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • kom om salsa te mengen
  • keukenpapier
  • 2 vellen bakpapier

Bereidingstijd

10 minuten voorbereiden + 15 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200°C.
Snipper de ui. Snij de kerstomaten in kwarten en de mango en de chilipeper in kleine blokjes. Roer alles door elkaar en breng op smaak met 1 eetlepel limoen-/citroensap, peper, zout en 1 eetlepel koriander.
Dep de zalm droog en breng op smaak met peper, zout en de rest van het limoen-/citroensap. Leg een zalmfilet op een stuk bakpapier, schep de helft van het mango-tomatenmengsel erop en vouw het pakketje dicht. Herhaal met de andere zalmfilet. Bak circa 15 minuten in de oven.
Verdeel de rucola over 2 mooie borden. Schep de zalmfilets met het vocht erop, bestrooi met de rest van de koriander en serveer.