Mediterraan Slank Vis Weight Watchers (WW)

Spaghetti calamari

Ik ben nu ruim 10 weken bezig om gezonder te leven en daarom ben ik altijd op zoek naar recepten. Bij de WW (Weight Watchers, nu een aparte categorie in mijn blog) komen veel recepten langs en voor mij is het een uitdaging om deze recepten nog minder punten te laten bevatten. Daarom dit recept, met volkoren spaghetti in plaats van gewone spaghetti en zeekraal in plaats van Parmezaanse kaas. Ik kocht verse inktvis en diepvriesinktvis en heb uitgeprobeerd of ik veel verschil proef, want het scheelt nogal in de prijs. De verse inktvis was veel lekkerder.

Ik kocht ook vongole uit de diepvries, voor de foto is dat in ieder geval geweldig! Voor mij zijn dit 0 punten voor de hele maaltijd (op een dagtotaal van 22), zo houd ik nog punten over voor een glaasje witte wijn bij deze voortreffelijke maaltijd!

Aantal personen

2

Ingrediënten

  • 1 uiEen afbeelding van AH Zeekraal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 theelepel olijfolie
  • 75 milliliter witte wijn
  • 1 pijlinktvis van 500 gram of 1 schoongemaakte pijlinktvis van 300 gram
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 takjes basilicum
  • bakje zeekraal
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • hapjespan
  • vergiet
  • bord voor pijlinktvis

Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Pel en snipper de ui. Pel en pers het teentje knoflook of hak het fijn. Was de basilicum, schud droog en hak fijn. Was de chilipeper, verwijder eventueel de zaden en de zaadlijsten als je het minder pittig wilt hebben en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een pan op hoog vuur, bak de inktvisringen ongeveer 2 minuten rondom, bestrooi met peper en zout en haal uit de pan. Blus het braadvocht af met witte wijn en bak daarin de ui, de chilipeper en de knoflook 2 tot 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking gaar, giet af en doe met de inktvisringen bij de saus. Breng de spaghetti calamari op smaak met peper en zout, bestrooi met de basilicum en zeekraal en serveer.