Hoofdgerecht Kip Slank Weight Watchers (WW)

Kip met rijst op Spaanse wijze

Ik eet zelf liever kipdijfilet, maar nu ik weer kilo’s wil laten verdwijnen, kies ik toch weer voor (biologische) kipfilet. Tijdens mijn zoektocht naar een lekker recept hiermee, kwam ik deze gezonde versie van paella tegen. Nu vind ik paella het lekkerst met een chorizosmaak, maar ook worst is uit mijn voedingslijstje verdwenen. Je kunt de smaak heel goed vervangen door gerookt paprikapoeder en pul biber aan je gerecht toe te voegen. Eet jezelf slank met dit gerecht! 😃

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 uien
  • 1 eetlepel jalapeñopeper (pot)
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot, zonder olie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoederLa Chinata Smoked Paprika Powder 70g
  • 1 eetlepel paprikapoeder mild
  • 1 eetlepel pul biber
  • 240 gram zilvervliesrijst (of meer, als je niet zoals ik aan de lijn doet)
  • 2 tomaten
  • snuf saffraan
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 375 milliliter water
  • 120 gram diepvriesdoperwten
  • verse koriander naar smaak
  • 1 limoen
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • hapjespan

Bereidingstijd

1 uur

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de geroosterde paprika in blokjes. Snijd de jalapeñopeper fijn. Bestrooi de kipfilet met peper en zout.

Vet een hapjespan licht in met de olie en verhit op middelhoog vuur. Bak de kip in in 3-4 minuten aan bruin. Voeg de ui, de jalapeñopeper, de knoflook en het komijn-, gerookt paprika en paprikapoeder toe aan de pan en bak al roerend 5 minuten, totdat alles zacht is. Roer de rijst, de tomaten, de geroosterde paprika, de saffraan en de bouillon erdoor en roer eventuele aanbaksels los. Voeg de kip weer toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken.
Roer de doperwten erdoor en laat nog 5 minuten koken, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggers liken dit: