Oosters Snack Vegetarisch Vis Voorgerecht

Vietnamese lenterolletjes

Vandaag zijn we onverwacht met meer personen dan gedacht, dus maak ik iets extra’s voor vooraf. Ik heb laatst bij de toko rijstvellen gekocht, de overige ingrediënten heb ik ook in huis, aan de slag! Het past echt bij het weer van vandaag. Ik verwerk eerst een vel tot loempia voordat ik het volgende vel week in het water. Vooral het sausje met vissaus vond ik erg lekker.

Aantal loempia’s

8

Ingrediënten

  • 50 gram mihoen
  • 1 wortel
  • water om te koken en water om de loempiavellen te wellen
  • 8 loempiavellen
  • 8 grote garnalen
  • 1 1/3 eetlepel verse (Thaise) basilicum
  • 3 eetlepels verse munt
  • 3 eetlepels verse koriander
  • ¼ komkommer
  • 2 blaadjes sla
  • 2 theelepels vissaus
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels (vers) limoensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel chilisaus
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel cashewnoten

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • plank
  • dunschiller
  • kookpan
  • vergiet
  • kom waarin de loempiavellen passen
  • 2 kommetjes voor de sausjes

Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Kook de garnalen, pel ze en verwijder het darmkanaal. Snijd ze in de lengte doormidden.  Snijd de basilicum, munt en koriander fijn. Snijd de sla fijn. Schil de wortel met de dunschiller en snijd de wortel in luciferdunne reepjes (juliënne). Snijd de komkommer in hele dunne plakjes, je hebt er 16 nodig.

Breng in een kookpan water aan de kook en kook de mihoen in 3-5 minuten al dente, dus niet helemaal gaar. Giet de mihoen af boven een andere pan, en spoel deze goed af met koud water, zodat de mihoen niet aan elkaar gaat plakken. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de wortel 5 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Vult een grote kom met warm water en dip de vellen stuk voor stuk 1 seconde in het water om te weken. Leg het vel plat en vul dit met 2 halve garnalen, leg hier 2 plakjes komkommer op, leg wat wortel aan beide zijden ernaast, leg hierop een handje noedels, basilicum, munt, koriander en sla. Laat aan de rand ongeveer 5 centimeter vrij.

Vouw de lege randen naar binnen en rol de loempia op.

Snijd de knoflook heel fijn. Hak de cashewnoten heel fijn. Meng de vissaus, water, limoensap, knoflook, suiker en chilisaus in een kommetje. Meng de hoisinsaus en de cashewnoten in een ander kommetje.

Serveer de lenterolletjes met de sausjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.