HomeLunchgerecht Thaise erwtensoep

Thaise erwtensoep

Posted in : Lunchgerecht, Oosters, Slank, Vegetarisch, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , , , , , ,

Men neme een verspakket erwtensoep en dan? Varkenskrabbetjes of speklapjes is geen optie, kipfilet eet ik al veel, dus een vegetarische versie dan maar! Gewoon erwtensoep zonder vlees leek mij erg saai en gelukkig bieden de Jonnie Boer kruidenmixen dan uitkomst. Ik had nog 2 potjes Thaise green curry staan, dus deze werd het, samen met uiteraard voor degenen die mijn blog volgen het onvolprezen pul biber. Voor hen die mijn verhalen niet volgen, pul biber is verkrijgbaar in de Arabische supermarkt en is lekker pittig zonder te pittig te worden, zoals dat bij chilipeper wel eens het geval kan zijn. Wie geen pakket wil kopen en de groenten los wil kopen, in een erwtensoeppakket zit het volgende: 1 grote ui, 1 kleine prei, 1 winterwortel, 1/4 selderijknol, 1 laurierblaadje, 2 takjes selderij en een zakje groene spliterwten van 350 gram. Ik verving het selderijblad door verse koriander, want daar ben ik een enorm liefhebber van. Ben je dit niet (en ik ken veel mensen die koriander afgrijselijk vinden smaken), dan zou ik de selderij gebruiken.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 erwtensoeppakket of de losse ingrediënten zoals hierboven opgesomd
  • 1½  liter water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 2 eetlepels Jonnie Boer Thai Green Curry (blikje)
  • 1 eetlepel pul biber (Arabische winkel)
  • zout naar smaak
  • verse koriander (als je dit lust)
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • dunschiller
  • kookpan van minimaal 2 1/2 liter
  • staafmixer
Bereidingstijd

10 minuten voorbereiden + 1 uur kooktijd

Bereiden

Snijd de schil van de knolselderij. Snijd de knolselderij in plakken van ½ centimeter, snijd deze in reepjes van ½ centimeter en snijd deze in blokjes. Schil de wortel met de dunschiller en snijd de wortel in de lengte doormidden. Snijd de wortelhelften in de lengte door en snijd deze in blokjes. Pel de ui, snijd deze doormidden en snijd de ui fijn. Doe de groenten samen met de spliterwten en de 1½ literwater in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, pas op, het kookt snel over als je niet oplet. Zet het vuur laag zodra de soep kookt. Voeg de Thaise groene currykruiden en de pul biber toe en laat de soep zachtjes 1 uur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en eventueel nog extra kruiden. Hak de selderij fijn en roer door de soep. Of hak de koriander fijn en roer dit door de soep.

Print Friendly, PDF & Email

%d bloggers liken dit: