Preisoep

Posted in : Lunchgerecht, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , ,

Deze week ben ik weer eens bij de Lidl geweest, er zit helaas geen Lidl in de buurt, anders kwam ik er wel vaker. Ik haal een aantal boodschappen graag daar, zoals toiletpapier, kattenvoer, witte wijnazijn en uiteraard groente en fruit. Deze week weer bolcourgettes, venkel en prei gekocht. Naast  de prei hing dit recept voor preisoep. Roel en ik houden erg van prei en we zijn deze week  met z’n tweeën, dat komt goed uit. Als vulling heb ik er reepjes gerookte kipfilet ingedaan. De aardappelen heb ik geraspt in de kaasraspmolen, dit ging redelijk, de volgende keer doe ik het weer in de keukenmachine, want de gewone rasp vond ik ook niet echt fijn. Verder klopten de hoeveelheden in het oorspronkelijke recept niet echt, dit is het beproefde recept.

Aantal personen

6

Ingrediënten
  • 1 kilo prei
  • 400 gram aardappelen
  • 250 gram doperwten
  • 1 eetlepel hotcurrypoeder
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1½ liter water
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gerookte kipfilet
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • vergiet
  • kookpan minimaal 3 liter
  • dunschiller
  • rasp
  • blender
Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Snijd de prei in ringen en was deze in het vergiet. Laat goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de prei aan. Voeg de hotcurry, de bouillonblokjes en het water toe en breng het geheel aan de kook. Schil de aardappelen en rasp deze  grof boven de pan. Of doe dit in keukenmachine met rasp en de ze daarna in de pan. Laat  de soep ongeveer  15 minuten doorkoken. Doe in de blender en maak de soep fijn. Doe terug in de pan en voeg de doperwten toe. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en doe deze ook bij de soep. Laat de soep nog 5 minuten doorwarmen en voeg daarna de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: