HomeGevogelte Pekingeendsalade

Pekingeendsalade

Posted in : Gevogelte, Lunchgerecht, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Een van mijn favoriete winkels is  de Aziatische supermarkt bij het station in Almere. Je kunt hier heel veel producten krijgen uit Aziatische en Arabische landen en ze hebben zelfs een schap met producten uit de VS. Ook in de diepvries liggen speciale dingen, zoals ontbeende pekingeend, voor slechts € 7,50. Zelf pekingeend maken kost heel veel tijd. Met deze kant-en-klare eend kost het nog maar 35 minuten om een heerlijke geroosterde eend op tafel te krijgen. Deze salade is superlekker en ziet er ook mooi uit. Wij gebruikten een halve eend, maar dan heb je wel een royaal gerecht. Ik denk dat dit recept voor 6 personen is als voorgerecht of anders voor 4 personen als lunchgerecht.

Aantal personen

4 personen als lunchgerecht, 6 personen als voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 pak ontbeende pekingeend
  • 1 krop sla
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten of amandelen
  • 1 komkommer

Dressing:

  • 3 eetlepels limoenschil
  • 3 eetlepels limoensap
  • 5 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker of gula djawa
  • 5 eetlepels koriander

Keukenmateriaal

  • braadslede of bakplaat bekleed met bakpapier
  • slacentrifuge
  • dunschiller
  • koksmes
  • snijplank
  • koekenpan

Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Laat de eend ontdooien en doe deze in een braadslede of op een met bakpapier beklede bakplaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Doe na deze 30 minuten de eend nog 5 minuten onder de gril. Was en droog de sla en scheur deze in kleine stukjes. Schil de komkommer en snijd deze in stukken. Mix alle ingrediënten van de dressing en meng deze goed door de sla en komkommer. Rooster de cashewnoten heel even bruin in een koekenpan en verwijder de schil en vlies van de sinaasappel zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Voeg deze ook toe aan de salade. Snij de eend in repen en serveer met de sla.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: