HomeVis Mousse van gerookte zalm

Mousse van gerookte zalm

Comments : 1 Posted in : Vis, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , , , ,

Gisteren heb ik geen recept geplaatst, dus vandaag een extra recept. Dit recept heb ik met de Kerst gemaakt bij mijn schoonmoeder thuis. Het is eenvoudig te maken en je maakt er grote indruk mee. In plaats van de komkommerplakjes uit het oorspronkelijk recept van 24Kitchen, heb ik komkommerspaghetti met de Spiral Slicer gemaakt, zie hier.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 limoen
  • 200 g zalmsnippers
  • 150 ml slagroom
  • 1 bosje dille
  • 1 komkommer
  • 4 tomaten (stevig)
  • 8 sneetjes boerenbruin brood
  • 150 gram gerookte zalm
  • 50 gram zalmeitjes
  • zeezout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
  • eventueel verse dille voor garnering
  • eventueel limoen voor garnering
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • plank
  • zesteur
  • keukenmachine
  • kom
  • ijswater
  • ronde steekvorm
Bereidingstijd

Bereiden ± 15 minuten

Bereiden

Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Ik heb de schil niet met een rasp, maar met de zesteur eraf gehaald. Pureer in een keukenmachine de zalmsnippers met de slagroom, limoenrasp en limoensap en breng op smaak met zout en peper. Door het draaien en de keukenmachine wordt de mousse vanzelf stijf zonder gelatine. Bedek de zalmmousse met plasticfolie en zet de zalmmousse in de koelkast. Was de komkommer en schaaf, met een zesteur, lange slierten van de komkommer. Bewaar de komkommerslierten in ijswater. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes. Ik heb de komkommer met de slicer in spaghetti gesneden. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Leg komkommerspaghetti of –plakjes op het bord. Leg de zalmmousse hierop met behulp van de steekvorm, of maak bolletjes met een ijslepel. Maak roosjes van de gerookte zalm op en leg deze in het midden, haal de komkommerschilslierten uit het ijswater en leg deze op de zalm. Doe hier bovenop de zalmeitjes en leg de tomatenplakjes ernaast. Garneer eventueel met wat verse dille. Snijd de korsten van het brood en rooster dit. Serveer de zalmmousse met het geroosterde brood.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • martine
    februari 9, 2015 at 11:17 am

    makkelijk recept en ziet er lekker en mooi uit op het reuverse servies.
    groet
    martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: