HomeGevogelte Kwartelpootjes en salade van sinaasappel en sugar snaps

Kwartelpootjes en salade van sinaasappel en sugar snaps

Posted in : Gevogelte, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Bij de Sligro vond ik kwartelpootjes in de diepvries. Nu nog op zoek naar een recept! Het is dit recept geworden, fris en pittig.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 pakje kwartelpootjes (diepvries, Sligro)
  • 1 zakje sla, mesclun of eikenblad
  • 80 gram sugar snaps
  • 3 sinaasappels
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 3 eetlepels sojasaus (kikoman met minder zout)
  • 3 eetlepels zoetstof
  • 1 teentje knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 theelepel pul biber of gemalen chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 theelepel zoetstof
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • kom
  • citruspers
  • koekenpan
  • kookpan
  • serveerschaal
Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Laat de kwartelpootjes ontdooien. Doe de sojasaus en de zoetstof bij elkaar in een kom. Pel de knoflook en hak deze fijn. Schil de gember en hak deze fijn. Doe de knoflook, gember en pul biber bij de sojasaus. Leg de kwartelpootjes in de marinade terwijl je de salade voorbereid.

Snijd de boven- en onderkant van 2 sinaasappels af en snijd ook de schil eraf. Snijd de sinaasappels in partjes en verwijder de witte randjes uit het midden. Zet apart. Doe de sla in een bak, halveer de tomaatjes en pel en hak de ui. Voeg toe aan de sla. Pers een halve sinaasappel uit. Maak een dressing van de olijfolie, het sap van een halve sinaasappel, 1 eetlepel balsamico en een beetje honing. Maak hier de sla mee aan.

Kook de sugar snaps in 3 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Zet beiden even apart. Het is nu tijd om de kwartelpootjes te bakken. Laat een goede pan warm worden en doe hier de kwarteltjes in met zo min mogelijk marinade. Draai ze snel op. Draai het vuur laag als de pootjes bruin zijn en voeg de rest van de marinade toe. Laat de pootjes ongeveer 10 minuten bakken en voeg een eetlepel water toe als het droog wordt. Maak de bordjes op met een bedje van sla. Leg hier de sugar snaps en partjes sinaasappel op. Plaats de pootjes in het midden en top het geheel af met de pompoenpitten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: