HomeMediterraan Koude wortelpompoensoep

Koude wortelpompoensoep

Posted in : Mediterraan, Vegetarisch, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , , , , , , ,

Het was erg warm. Paul en Berthilde kwamen eten en ik had zin in een koud soepje. Uit de “Elle eten” komt dit recept met wortel en pompoen. In het oorspronkelijke recept zat een bakje Maza Yazzara, een frisse dip van wortel en flespompoen, op smaak gebracht met wat crème fraîche, gember en laurier. En helaas niet in Almere Haven te koop. Ik heb het recept aangepast en het resultaat was geweldig. Mijn nieuwe Bosch keukenmachine, onderdeel blender, maakte de soep fluweelachtig fijn en de geroosterde kokoschips plus groentekiemen laten het er prachtig uitzien.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 500 gram bospeen of winterwortelen
  • 1 pak pompoenblokjes (diepvries 450 gram)
  • 2 bouillonblokjes (Zonnatura)
  • 1 liter water
  • 1 blikje kokosmelk (Tropical, 400 milliliter)
  • mespunt cayennepeper
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 25 gram kokoschips (Raw Organic Food)
  • kleine handvol groentekiemen (bijv. AH Pittige kiemgroente, bakje 60 gram)
Keukenmateriaal
  • soeppan
  • koksmes
  • snijplank
  • dunschiller
  • staafmixer of blender
  • koekenpan
  • bord
Bereidingstijd

20 minuten + 4 uur koeltijd

Bereiden

Pel de ui en snijd deze fijn. Schil de wortels met de dunschiller en snijd deze in stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppan en doe de ui erbij. Bak de ui 2 tot 3 minuten. Voeg de wortels en de pompoen toe en doe de bouillonblokjes en het water erbij. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de wortels ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze zacht en gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Doe bijna alle kokosmelk erdoor (bewaar een bodempje voor de garnering). Voeg de cayennepeper toe en pureer alles nog een keer met de staafmixer of de blender. Breng op smaak met zout en peper. Zet de soep afgedekt 4 tot 5 uur in de koelkast of tot hij ijskoud is.

Rooster intussen in een droge koekenpan de kokoschips al omscheppend licht goudbruin. Schep op een bord. Schenk de soep in 4 kommen, druppel er wat kokosmelk over. Garneer met de groentekiemen en kokoschips.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: