HomeItaliaans Inktvispasta met grote garnalen en zalmeitjes

Inktvispasta met grote garnalen en zalmeitjes

Posted in : Italiaans, Vis, Voorgerecht on by : Els Tags: , , , , , , , , , ,

Gisteren waren Frans en Anne-marie bij ons op bezoek en dan koken we met liefde lekkere dingen! Ik kreeg het verzoek om weer een recepten te posten, bij deze het recept uit het boek “Pasta van Jannie”. Ik heb dit boek geleend in de bibliotheek en ga dit zeker zelf aanschaffen. De pasta was prachtig zwart, veel beter dan de vorige keren. De droge vermouth geeft een heerlijke smaak, dit is echt een recept om mee te scoren! IAfbeeldingsresultaat voor cebesanktvisinkt kan je bij de visboer kopen, ik koop het altijd bij de Sligro in kleine zakjes, 2 x 4 gram. Ik koop daar ook de pastabloem. Ik gebruik altijd mijn superfijne Bosch MUM56Z40 keukenmachine (motor 900 watt), hierin kneed ik het pastadeeg en draai ik de pasta. Ik maak regelmatig zelf verse pasta, voor mij is de investering echt de moeite waard geweest, 2 jaar geleden heb ik er € 255 voor betaald. Ik zag zojuist dat dit typenummer niet meer leverbaar is, vergelijkbaar is deBosch MUM59M55 Keukenmachine.  Nog een tip: de accessoires koop ik altijd via amazon.de, dit scheelt aanzienlijk in de prijs.

 

Pasta maken is altijd anders, soms zijn de eieren iets groter of kleiner, waardoor je een te droog of te nat deeg kunt krijgen. Als het te droog is, voeg dan een klein beetje water toe, mocht het te nat zijn, voeg dan een beetje pastabloem toe. Laat de uitgerolde pasta altijd even drogen voordat je er spaghetti of tagliatelle van gaat maken. Vroeger deed ik dat altijd over de rugleuning van een stoel, bedekt met een theedoek. Een tijdje geleden heb ik echter van een plankje, bezemsteel en 4 rondhoutjes een pastadroogmolen gemaakt.

Aantal personen

4

Ingrediëntenwww.beproefderecepten.nl
  • 300 gram bloem tipo 00 voor pasta
  • 3 medium eieren
  • 6 zakjes inktvisinkt van 4 gram
  • 16 grote garnalen, gepeld (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 5 eetlepels droge vermout (bijv. Martini extra dry)
  • 3 eetlepels zalmeitjes
  • 2 lente-uitjes
Keukenmateriaal
  • keukenmachine of mixer met deeghaken
  • pastamachine
  • snijplank
  • koksmes
  • (deegschraper)
  • plasticfolie
  • koekenpan
  • grote kookpan
Bereidingstijd

30 minuten + 30 minuten wachttijd

Bereiden

Doe de bloem, de eieren en de inktvisinkt in de deegkom van de keukenmachine. Mix dit eerst op lage snelheid, totdat een samenhangend deeg ontstaat. Zet dan de mixer op de hoogste stand. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten. Verdeel het deeg in 4 stukken en draai de stukken 15 keer door het lasagnahulpstuk op de breedste stand, het deeg wordt hierdoor extra soepel. Maak de stand 1 tandje smaller en draai het deeg hierdoor. Zet de stand nog 1 tandje lager en draai het deeg hierdoor. Herhaal dit tot je op de 1 na dunste stand bent. Bijmijn oude pastamachine was stand 1 het dikst en stand 7 het dunst, in mijn keukenmachine is 8 het dikst en 0 het dunst. Ik begin dus op 8 en eindig op 1. Hang de plakken 10 minuten te drogen. Zet hierna het tagliatellehulpstuk op de keukenmachine. Snijd de pastaplakken en de breedte doormidden, anders worden je slierten wel erg lang. Draai de plakken in het tagliatellehulpstuk in slierten.

Mocht je geen keukenmachine hebben, dan werkt het als volgt.www.beproefderecepten.nl
Maak een werkvlak goed schoon. Zeef de bloem boven het werkvlak en maak een krater in het midden. Let erop dat de rand bloem eromheen overal even breed en hoog is. Klop de eieren los met de inktvisinkt. Schenk de losgeklopte eieren in de krater en werk met de vingertoppen of een vork ei en bloem beetje bij beetje door elkaar. Zorg dat de bloemrand niet openbreekt. Werk alles door elkaar met behulp van een deegschraper.Vorm tot een bol en kneed die in 15 minuten tot een zacht en soepel deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten. Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het deeg in 4 delen met een deegroller tot een dunne plak. Snijd de plakken in slierten.

Pel en snipper de knoflookteen. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Kook ruim water voor de pasta. Fruit de garnalen en knoflook aan in de koekenpan en breng op smaak met zout en peper. Voeg de droge vermout toe en laat de garnalen 5 minuten smoren. Kook de pastaslierten al dente in 3 minuten. Snijd de lente-uitjes en kleine ringetjes. Doe de pasta in een schaal, doe de garnalen erover en garneer met de zalmeitjes en lente-uitringetjes. Bestrooi eventueel met geraspte pecorinokaas.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: