Deze week heb ik soep bedacht die me zo goed beviel, dat ik hem vandaag nog een keer heb gemaakt. De broccoli was in de reclame en ook de zak met buitenbeentjes paprika was niet duur. De eerste keer had ik groene asperges (met 35% korting), de tweede keer groene asperges uit de diepvries, ook lekker! En…. 0 Smartpoints, dus ik mag er zoveel van eten als ik zin heb!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram broccoli
- 2 groene paprika’s
- 4 tuinkruidenbouillonblokjes
- 1 pak groene asperges (eventueel diepvries)
- versgemalen zwarte peper of een snuf pul biber
Keukenmateriaal
- snijplank
- koksmes
- pan
- staafmixer
Bereidingstijd
40 minuten
Bereiden
Pel de ui en de knoflook en snijd deze in grove stukken. Snijd een dun plakje van de broccoli en gooi deze weg. Snijd de roosjes van de broccoli en de steel in plakken. Doe in de pan met de bouillonblokjes en 2 liter water. Breng dit aan de kook en laat 25 minuten doorkoken op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de asperges in schuine plakjes met uitzondering van de kopjes. Doe ze in de pan en laat nog 10 minuten meekoken.
Smartpoints
0