Wij zijn allemaal fan van burrata, de met room gevulde mozzarella uit Campania. Dit zonnige gerecht wordt op de grill of barbecue klaargemaakt. De combinatie is fris, zoet, pittig en romig te gelijk, een heel mooi voorgerechtje!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 plakken zuurdesembrood
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie (zo lekker mogelijk)
- 4 niet te rijpe nectarines
- 1 rode peper
- 1 klein bosje munt
- 2 burrata’s
- versgemalen zwarte peper
- zout
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- fijne rasp
- citruspers
- schaal
- grill of barbecue of koekenpan
- bakkwastje
- kommetje
- garde
- 4 borden
Bereidingstijd
30 minuten
Bereiden
Scheur het zuurdesembrood in grove stukken. Boen de citroen goed schoon en rasp het gele gedeelte van de schil op een fijne rasp. Snijd de citroen hierna doormidden en pers hem uit. Snijd de nectarines in 4 stukken en verwijder de pit. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in fijne reepjes. Snijd het bosje munt fijn. Snijd de burrata in vieren.
Verhit de grill of barbecue of koekenpan en rooster de stukken brood goudbruin. Doe in de schaal en schep het om met de citroenrasp.
Vet de kwarten nectarine in met wat olie en zorg dat je een hete grill of barbecue of koekenpan klaar hebt staan. Rooster de vruchten 2 minuten per kant.
Maak in het kommetje een dressing van het citroensap met de olijfolie, de rode peper, munt en wat versgemalen zwarte peper en zout. Leg de gegrilde nectarines op een bord, verdeel de burrata en de croutons erover en besprenkel met de dressing.