Italiaans Lunchgerecht Vegetarisch Voorgerecht

Frittata met zoete uien, courgette en munt

We hadden eindelijk weer eens een kookclubavond, het blijkt erg lastig om een zaterdag te plannen door alle beurzen en buitenlandse reizen. Omdat Eric het erg druk had in de week ervoor, bedacht ik dat we wellicht een 4 ingrediënten kookclubavond konden doen. Meestal maken we steeds ingewikkelder recepten, en ik ben zelf een groot voorstander van de simpele keuken. Op okokorecepten.nl, echt een leuke website, vond ik dit recept. Het recept is afkomstig uit het kookboek Antipasti van Nicoletta Tavella, bij haar heb ik ooit een kookworkshop gevolgd. Erbij heb ik breekbrood gemaakt. Helaas waren we de kaas vergeten door de eieren te kloppen, maar als garnering bovenop was het ook erg lekker. Verder heb ik een topje uit de basilicumplant geknipt, twee grote stengels bieslook en een bieslookbloemetje als garnering gebruikt. De munt in het recept maakt het erg lekker fris.

Aantal personen

6

Ingrediënten

  • 2 witte uien (zoete uien)
  • olijfolie
  • 1 grote courgette
  • 8 eieren
  • scheutje melk of room
  • een paar takjes verse munt
  • 30 gram pecorino

Kookmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • kaasrasp
  • koekenpan met deksel
  • kom om eieren te kloppen

Bereidingstijd

45 minuten

Bereiden

Pel en snijd de witte uien doormidden en dan in halve ringen. Snijd de courgette in dunne plakjes. Hak de munt fijn en rasp de pecorino. Bak de uiringen in een koekenpan met antiaanbaklaag in een paar eetlepels olijfolie tot ze zacht worden (bij voorkeur op een zacht vuur en met de deksel op de pan). Voeg de plakjes courgette toe aan de uien. Bak ze tot ze helemaal zacht zijn. Klop de eieren licht met zout en peper, een scheutje melk of room, de munt en de geraspte pecorino. Giet het eimengsel in de koekenpan en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Doe het deksel op de koekenpan en laat de frittata op een zacht vuurtje stollen. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is, gebruik het deksel om de frittata te keren, zodat ook de bovenkant goudbruin kan worden. Laat de frittata afkoelen en snijd hem vervolgens in puntjes.

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.