Soep Voorgerecht

Cour­get­te­soep met mais en ko­ri­an­der

Hier een simpel en prachtig uitziend soepje, mooi groen van kleur. Tijdens het koken had ik er een hard hoofd in dat het echt zo mooi groen zou worden, maar het is echt groen! Ik vond de soep wat aan de flauwe kant en heb het op smaak gebracht met extra zout en versgemalen zwarte peper. Extra gehakte jalapeños als garnering is ook erg lekker!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 uiCourgettesoep voor het pureren
  • 1 courgette
  • 1 kruimige aardappel
  • 2 eetlepels (arachideolie)
  • 1 eetlepel jalapeñopeper (potje) + extra ter garnering
  • 1½ groentebouillontablet
  • 1 liter kraanwater
  • 200 gram tuinerwten
  • 50 gram pecorino kaas
  • 5 gram koriander
  • 150 gram maïskorrels (blikje)
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • soeppan
  • kaasrasp
  • staafmixer
  • 4 kommen voor de garnering
  • 4 soepkommen
Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Pel en snijd de ui fijn. Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd deze in stukjes. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
Verhit de olie in de soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de jalapeños, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 minuten koken.
Rasp ondertussen de pecorino kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Hak wat extra jalapeños fijn. Doe de pecorino, koriander, maïs en jelapeños in aparte kommen. Schep de soep in 4 kommen en laat iedereen naar smaak garnering toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.