Feestelijk Vis Voorgerecht

Cocktailgarnalen met een superlekkere dip

Dit gerecht heb ik deze zomer al een aantal keren gemaakt. Het is namelijk snel klaar, superlekker en het heeft een erg luxe uitstraling. Let er wel op dat je lekkere garnalen koopt, die van de Sligro zijn bijvoorbeeld veel lekkerder dan de garnalen die ik bij de Marokkaanse slager kocht. Als je iets minder calorieën in het gerecht wilt hebben, vervang dan de helft van de mayonaise door Fritessaus 5% van Remia (voorheen Friteslijn). Echte mayonaise is misschien lekkerder, maar het verschil in calorieën is groot: 667 per 100 milliliter in Hellmanns tegenover 102 in Fritessaus 5%. Serveer de hele zak voor 4 personen en je hebt (eventueel met een glaasje bubbels erbij) een voorgerecht waar iedereen blij van wordt, lekker dippen!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 zak van 1 kilo diepvriescocktailgarnalen (gepeld met het staartje er nog aan)
  • 60 gram gerookte bacon (4 plakjes)
  • 375 gram mayonaise of 200 gram fritessaus 5% vet en 175 gram mayonaise
  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel HP-saus
  • ¼ bosje bladpeterselie
  • ¼ bosje dragon
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • ijs

Keukenmateriaal

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • koksmes
  • keukenpapier
  • bord
  • snijplank
  • hakmolen van de staafmixer of keukenmachine
  • kom
  • serveerschaal

Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Laat de garnalen ontdooien, het liefst een nacht van tevoren in de koelkast of als je haast hebt met lauw water in de zak.

Pel de knoflook. Haal de blaadjes van de bladpeterselie en de dragon.

Verhit voor de dipsaus een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de bacon in 2 minuten knapperig. Laat afkoelen en uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Doe de bacon in het bakje van de hakmolen of in de kom van de keukenmachine. Voeg de mayonaise/fritessaus, srirachasaus, HP-saus, knoflook, bladpeterselie en dragon toe en hak het met pulsen fijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

Leg het ijs in een schaal en rangschik de garnalen erop. Doe de saus in een sauskom en serveer.