Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Mediterraan Voorgerecht

Bolcourgette met gehakt, paprika en peccorino

Af en toe ga naar de Lidl om flink groenten in te slaan. Gisteren hadden ze bolcourgettes, als je deze vult, heb je een prachtig gerechtje. Ik nam een recept van de Lidl zelf, ook omdat onze vriezer kuren vertoont en ik deze zo snel mogelijk leeg wil maken. Het maakt niet uit welke kleur paprika je neemt, ik had nog een gele liggen. Ik heb de courgettes uitgehold met een meloenbolletjeslepel, zo werd deze ook weer een gebruikt. Zoals gewoonlijk had ik veel te veel vulling, deze heb ik in een ovenschaaltje gedaan, ook bestrooid met peccorino en met de courgettes meegebakken.

Aantal personen

2 als hoofdgerecht, 4 als voorgerecht of lunchgerecht

Ingrediënten

  • 4 bolcourgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 100 gram pecorino of Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Meloenbolletjeslepel
Meloenbolletjeslepel

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • lepel of meloenbolletjeslepel
  • grote pan om courgettes voor te koken
  • vergiet
  • koekenpan
  • schaal om gehakt te mengen
  • ovenschaal
  • eventueel ovenschaaltje voor overtollige vulling
  • kaasrasp
  • oven

Bereidingstijd

15 minuten + 40 tot 45 minuten oventijd

Bereiden

Zet de grote pan op met water en zout en breng aan de kook. Was ondertussen de bolcourgettes, snijd de bovenkant eraf en hol ze uit met behulp van een lepel of meloenbolletjeslepel en snijd het vruchtvlees fijn. Dompel de uitgeholde courgettes + de kapjes 5 minuten onder in de pan. Giet de inhoud in het vergiet en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje knoflook en hak fijn. Snijd paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en was de paprika. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze nog 5 minuten mee.

Rasp de pecorino of de Parmezaanse kaas. Doe het courgettevruchtvlees in de schaal en meng deze met het ui-knoflook-paprikamengsel, zo nodig koel deze massa iets af. Voeg het gehakt en de helft van de kaas toe en kneed goed door. Breng op smaak met zout en peper. Vul de courgettes met dit mengsel en plaats ze in een ovenschaal met de kapjes ernaast. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak ze af in de voorverwarmde oven in 40 tot 45 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.