www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Vlees

Zuurkoolquiche met tartaar en appel

Ik had nog een restje zuurkool in de koelkast liggen en de Jazzappels waren bij Appie in de bonus. Ik ben op zoek gegaan naar een lekker recept, het is deze overheerlijke quiche geworden.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels koud water
  • 500 gram zuurkool
  • 5 deciliter appelsap (halfzoet)
  • 300 gram rundertartaar
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 friszure appels (bijvoorbeeld Jazz)
  • 3 eieren
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 zakje Millner geraspte kaas
Keukenmateriaal
  • keukenmachine met deegkom en deeghaak
  • koksmes
  • snijplank
  • koekenpan
  • spring- of quichevorm
  • bakpapier
  • blindbakvulling
Bereidingstijd

 

Bereiding

Doe de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde eetlepel water toe. Je moet een stevig deeg hebben, maar het mag niet té droog zijn. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je vast beginnen aan de vulling voor je quiche.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Om de vorm te bekleden, rol ik de lap deeg altijd om mijn deegroller, dan zet ik de vorm neer en rol ik het boven de bakvorm weer voorzichtig uit. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg, prik met een vork gaatjes in de bodem.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de quichevorm met het deeg.

Spoel de zuurkool af in een zeef. Doe in een pan met het appelsap en kook 15 min. Bak het gehakt in een koekenpan rul. Snipper de ui en voeg de ui het kerriepoeder, peper en zout toe en bak mee. Schep het mengsel in de vorm. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de appel over het gehakt.

Giet de zuurkool af en verdeel over de appel. Klop in een kom de eieren met de slagroom en peper en zout. Schenk het geheel over de vulling en bak de quiche in ca. 45 min. bruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.