HomeHoofdgerecht Tomaten-gehaktbrood met selderij

Tomaten-gehaktbrood met selderij

Posted in : Hoofdgerecht, Vlees on by : Els Tags: , , , , , , , ,

Uit de nazomereditie van de “Hallo” van de Jumbo heb ik dit tomaten-gehaktbrood gemaakt. Het is erg simpel om te maken en het combineerde heel goed met de bloemkool met kaas-bechamelsaus die we erbij aten. Volgens de Hallo kost de voorbereiding 15 minuten, maar ik was al in 10 minuten klaar. De oventijd kun je dan mooi gebruiken om de rijst te koken en de broccoli of bloemkool erbij klaar te maken. Omdat bij ons niemand melk drinkt, maar wel cappucino, gebruikte ik houdbare volle melk.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • bosje selderij
  • 2 blikjes tomatenpuree (van 70 gram)
  • 4 eetlepel gebakken uitjes (bakje 100 gram)
  • 2 eetlepels melk
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 300 gram witte rijst
  • 1 stuik broccoli/1 bloemkool
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • cakevorm (20 centimeter)
  • kookpan voor rijst
  • kookpan voor broccoli/bloemkool
Bereidingstijd

10-15 minuten voorbereiding + 25 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de selderij fijn, je hebt 4 eetlepels nodig. Halveer de cherrytomaatjes. Meng het gehakt, de selderij, de tomatenpuree en de uitjes met de melk. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Houd een klein handje van het gehaktmengsel apart, schep de rest in de cakevorm en druk goed aan.
Verdeel de tomaatjes over het gehakt. Verkruimel er het resterende gehakt over. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli/bloemkool in kleine roosjes. Kook de broccoli/bloemkool in water met zout in 4-5 minuten beetgaar. Maak er eventueel een kaassaus bij.
Haal het gehaktbrood uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer met de rijst en de broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: