HomeFusion Stamppot groentencurry madras met beenham

Stamppot groentencurry madras met beenham

Posted in : Fusion, Hoofdgerecht, Oosters, Vlees on by : Els Tags: , , , , , , ,

Gisteren had ik veel zin in stamppot, maar ik had nog allemaal kliekjes en andere ingrediënten in huis die niet lang meer houdbaar waren. Hieronder een bloemkoolcurry madras en een beenhammetje van de Jumbo. Ik bedacht dit fusionrecept en het was heel lekker. Stamppotjes zijn sowieso favoriet bij mijn mannen! De madraspasta kwam uit een potje, maar deze ga ik binnenkort zelf maken, dan volgt hier het recept.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 750 gram prei
  • 2 (rode) uien
  • 1/2 winterwortel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • eventueel zout naar smaak
  • 2 eetlepels kruidenpasta madras (Pataks)
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 beenhammetje Italiaans gekruid
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • stamper
  • kookpan
  • koekenpan of wok
  • braadpan
Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Braad de beenham aan in de braadpan en zet deze in de oven. Braad de beenham volgens de verpakking, in dit geval was dit 40 minuten.

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van ongeveer 4 centimeter. Snijd de roosjes van de bloemkool. Snij de prei in ringen van 3 centimeter en was deze. Schl de uien en snijd deze in in vieren. Schil de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes.

Doe de aardappelen in de kookpan en doe er warm water op tot ze net onder staan. Voeg eventueel zout toe. Kook de aardappelen 20 minuten.

Verhit de olie in de koekenpan of wok en doe de kruidenpasta erbij. Bak de pasta 2 minuten en voeg dan de groenten toe. Temper het vuur iets en bak de groenten 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat dit 20 minuten koken op zacht vuur.

Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Schep de groeten uit de curry en roer deze door de aardappelen. Als de stamppot aan de droge kant is, voeg dan nog wat curryvocht toe.

Haal de ham uit de oven en snijd deze in dunne plakken. Serveer bij de stamppot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: