HomeItaliaans Spaghettipompoen met slanke bolognesesaus

Spaghettipompoen met slanke bolognesesaus

Comments : 1 Posted in : Italiaans, Slank, Vlees on by : Els Tags: , , , , , , , , , , ,

Ik kwam een speciale pompoen tegen in de winkel en nam deze mee naar huis om tot soep te verwerken. Voordat ik dit ging doen, heb ik de  pompoen toch even opgezocht. Blijkt dat de spaghettipompoen zo heet omdat deze na garing een draderig, soort spaghetti-achtig vruchtvlees heeft. Dan maar niet in de soep. Ik ben op zoek gegaan naar een recept en dit is het geworden. Het gerecht ziet er prachtig uit en is verrukkelijk!

Aantal personen

2

Ingrediënten
  • 1 spaghettipompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 bollen mozzarella (light)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 5 deciliter gezeefde tomaten
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • kommetje
  • kwastje
  • ovenschaal
  • koekenpan
  • dunschiller
  • pollepel
  • ovenhandschoenen
  • 2 vorken
Bereidingstijd

55 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C. Pel 1 teen knoflook en had deze fijn. Maak in een kommetje een kruidenolie van  2 eetlepels olijfolie, de knoflook, 1 theelepel oregano en wat peper en zout. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze royaal met de kruidenolie. Giet de rest van de olie in een ovenschaal. Leg de pompoen met het snijvlak naar beneden in de schaal. Bak de pompoenen in 40 – 50 minuten gaar.

In de tussentijd ga je de bolognesesaus maken. Pel en snipper de ui. Pel en hak het tweede teentje  knoflook fijn. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Trek de draden van de bleekselderij en snijd deze in ringen. Verhit de overgebleven olijfolie en fruit de ui en knoflook 1 minuut aan. Voeg het gehakt toe en bak mee. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze kort mee. Voeg de overgebleven oregano, de tijm en de rozemarijn toe en verhit dit kort. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel op een zacht vuur stoven. Net zolang totdat de spaghetti pompoen gaar is. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Haal de pompoenen uit de oven en trek het vruchtvlees los met 2 vorken. Wees voorzichtig want het is erg heet. Meng dit met de bolognesesaus. Schep de vulling terug in de pompoen. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pompoen. Zet de pompoen nog even terug in de oven, zodat de mozzarella kan smelten.

Print Friendly, PDF & Email

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Brigette Johnston
    januari 26, 2019 at 2:05 pm

    Dit is een heel lekkere hoofdgerecht, heb ik probeerd en vond ik heel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: