Langzaam maar zeker ga ik mijn adressen van mijn AH kookschrift in deze blog bewaren. Vanavond maak ik spaghetti della mama, met paprika, champignons, gehakt e.d. Geheim van de smid: lekker lang laten pruttelen, minstens een uur! Ik heb in mijn versie van vanavond “extra mager half om half roerbakgehakt” van Albert Heijn gebruikt, dit bevat voor een deel plantaardige bestanddelen. En in plaats van ontbijtspek heb ik reepjes kalkoenspek gebruikt. Toch allemaal iets minder calorieën…
Aantal personen
4
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram (vega)gehakt
- 150 gram (vega)ontbijtspek
- 1 rode paprika
- 1 bakje kastanjechampignons
- scheut rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- verse Italiaanse kruidenmix (oregano, tijm, rozemarijn, salie)
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 groentebouillonblokje
- kopje water
- 400 gram spaghetti
- zout, peper
- Parmezaanse kaas
Keukenmateriaal
- plank
- koksmes
- gietijzeren pan met deksel
- pollepel
- blikopener
- kaasrasp
Bereidingstijd
90 minuten
Bereiden
Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook. Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de paprika en blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Haal de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm, salie en oregano en hak Italiaanse kruidenmix fijn. Verwarm de pan en daarin de olijfolie. Fruit ui en knoflook, bak dan (vega)gehakt en (vega)spek, en voeg champignons en paprika toe. Laat even doorbakken. Bak de tomatenpuree mee, blus af met wijn, roer er de gezeefde tomaten, tomaten uit blik en bouillonblokje doorheen en voeg zoveel water toe dat je een dikke, maar wel vloeibare saus krijgt. Doe de kruiden erbij en laat de saus een uurtje pruttelen. Kook dan de spaghetti beetgaar volgens de verpakking, giet die af en roer door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Laat alles nog even staan, zodat de saus goed in de spaghetti kan trekken. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Serveer de spaghetti met de Parmezaanse kaas.
Altijd lekker!