Hoofdgerecht Pasta Vlees

Snelle tomatensoep

Ik ben weer terug van vakantie uit Spanje, dus binnenkort komen er weer Spaanse recepten op mijn blog. Maar deze recepten moet ik uiteraard eerst nog uitproberen!

Gisteren had ik zin in tomatensoep. Alle ingrediënten had ik in huis, maar ik had geen zin om balletjes te draaien. Met rul gebakken gehakt was dit een erg lekkere soep en snel klaar! Erbij heb ik gegratineerde stokbroodjes gemaakt, er lag een een zakje geraspte kaas dat nog net goed was en ook lag er nog een halve zak met stokbroodsneetjes. Al met al, hadden we in 20 minuten het eten op tafel. En was het fijn dat de restjes ook weer zijn gebruikt…

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 2 pakken tomatensap van 1 liter
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram gehakt (maakt niet uit wat)
  • 3 handjes macaroni
  • 3 (runder)bouillonblokjes
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder pikant
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • sneetjes (stok)brood
  • 100 gram geraspte kaas

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • kookpan minimaal 4 liter, liefst met antiaanbaklaag
  • kooppan 2 liter
  • (houten) spatel
  • oven met bakplaat
  • bakpapier
Bereidingstijd

20 tot 25 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 230°C.

Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en snijd de knoflook heel fijn, of pers de teentjes uit. Zet de kookpan op middelhoog vuur en doe het gehakt in de pan. Zet de kleine kookpan op met 1½ liter water en wat zout.  Maak het gehakt rul met de spatel. Doe de ui en de knoflook bij het gehakt en bak totdat de ui glazig ziet. Doe dan de tomatensap, peper, paprikapoeder, Italiaanse keukenkruiden en bouillonblokjes erbij. Wees voorzichtig met zout, want vaak zit er al zout in de tomatensap en ook de bouillonblokjes bevatten zout.

Zodra het water in de kleine kookpan kookt doe je de macaroni erin en kook deze gaar volgens de verpakking. Giet af en doe bij de soep.

Terwijl de pasta en de soep kookt, doe je de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe er geraspte kaas op en bak 5 tot 6 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de soep in kommen met de kaasbroodjes erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.