Hoofdgerecht Oosters Pasta Vis Vlees

Noedels met varkensvlees, garnalen en shii-take

Bij mijn regelmatige zoektochten in de bieb in Almere-Stad kwam ik het kookboek “Wagamama noedels”tegen. Voor degenen die Wagama niet kennen, dit is een Aziatisch restaurant waarbij je aan lange tafels aanschuift en kan kiezen voor heerlijke roerbakgerechten. Slechts 1 keer had ik een mindere ervaring, dat was toen een knapperig stukje in mijn roerbak een nagel, en niet de mijne, in mijn mond had. Wel gratis gegeten, maar ik tref toch liever geen menselijk producten in mijn eten aan.

Ik heb dit recept weer iets aangepast, onderstaand mijn versie. Bij AH kon ik geen waterkastanjes kopen, deze zijn nog lekkerder in dit gerecht. Ik heb het vervangen door bamboescheuten.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 300 gram udon noedels (bij AH te koop, of in de toko)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote of 2 kleine sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 centimeter gemberwortel
  • 250 gram varkenshaas
  • 1 Spaanse peper
  • 100 gram shii-take
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 16 gepelde rauwe garnalen
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram taugé
  • 1 blikje bamboescheuten of waterkastanjes
  • 2 bosuitjes
  • korianderblaadjes
Keukenmateriaal
  • vergiet
  • koksmes
  • snijplank
  • wok of hapjespan
  • kom om ei te kloppen
  • kookpan voor noedels
Bereidingstijd

10 minuten voorbereiding + 10 minuten bereiding

Bereiden

Voorbereiding: Pel en snijd de sjalot fijn. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Schil de gemberwortel en hak deze fijn. Haal het steeltje van de peper en snijd deze in ringetjes. Snijd de varkenshaas in smalle reepjes. Snijd de shii-take in plakjes. Haal de zwarte draad uit de garnalen en halveer deze overlangs. Klop de eieren los in een kom. Laat de bamboescheuten of waterkastanjes uitlekken. Snijd de bosuitjes en dunne ringetjes.

Bereiding: Kook de udon noedels volgens het voorschrift op de verpakking, giet ze af en spoel ze goed af met koud water.
Verhit de zonnebloemolie in een hete wok of hapjespan. Doe er als dit bijna rookt de sjalot, knoflook, gember en rode peper in en roerbak 1 minuut. Voeg varkensvlees en shii-take toe. Roerbak 2 minuten en doe er de sojasaus bij. Voeg de garnalen toe en roerbak nog een minuut.
Doe er 2 eetlepels water, de suiker en het ei bij. Roerbak tot het ei net gaar is en schep er de udon noedels, taugé en bamboescheuten/waterkastanjes door. Warm even door.
Verdeel het gerecht over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de bosui en koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.