Dit weekend was het tijd voor een echt slow food-recept, pulled pork. We hadden op de markt een stuk varkensschouder gekocht bij Eddy en ingevroren. Na 5 uur in de oven viel het helemaal uit elkaar, echt draadjesvlees. Wij hebben het op ciabattabroodjes gegeten, met gesneden sla en gesmuld! Op de foto het vlees in de braadpan, ik vond de foto op het broodje namelijk niet goed genoeg.
Aantal personen
4-6
Ingrediënten
- 1 kilo varkensschouder
- 1½ deciliter tomatenketchup
- 1 deciliter witte wijnazijn
- 1 deciliter kippenbouillon
- 50 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- 1 theelepel chilisaus
- 1 theelepel tijm
- 1 ui, in ringen
- 2 tenen knoflook
- sla
- broodjes
Keukenmateriaal
- koksmes
- plank
- gietijzeren pan
- maatschepjes
- maatbeker
Bereidingstijd
15 minuten voorbereiden, 5 uur oventijd
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Pel de ui en snijd deze in ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Leg het vlees in de gietijzeren pan. Meng ketchup, wijnazijn, bouillon, suiker, mosterd, Worcestershiresaus, chilipoeder en tijm. Doe de ui en knoflook erbij er bij en giet over het vlees. Dek het af met het deksel en doe in de oven in voor 4,5 uur. Haal dan de deksel weg en laat het vlees nog een half uur in de oven. Snijd de sla fijn. Snijd de broodjes open. Doe de sla en het vlees op de broodjes en serveer.