20Wij zijn laatst bij vrienden wezen eten, uiteraard op 1,5 meter afstand. We kregen een overheerlijke pastaschotel uit de oven, het recept staat in de Foodies. Ik heb direct de Foodies gekocht, er staan namelijk nog veel meer inspirerende gerechten in. Ik draai mijn pasta altijd zelf en uiteraard kan je lasagnevellen uit de winkel gebruiken. De pulled pork was van AH, deze moet nog 25 minuten in de oven. Ik had nog veel mascarpone over, deze was heerlijk in combinatie met verse aardbeien als toetje. Het bereiden van deze schotel kost wel even tijd, maar je kan het van tevoren maken en in de koelkast bewaren. En in coronatijden hebben we toch tijd over om andere dingen te doen…
Aantal personen
4-6
Ingrediënten
- 6 verse lasagnevellen met ei
- 50 gram grana padano
Voor de tomatensaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- ½ rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 200 milliliter rode wijn
- 800 gram cherrytomaten uit blik (Mutti)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepel worcestersaus
- 2 theelepel suiker
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
Voor de vulling
- 300 gram spinazie
- 500 gram mascarpone
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 200 gram pulled pork
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- hakmolen van de staafmixer
- 2 koekenpannen
- blikopener
- zeef
- fijne rasp
- citruspers
- mengkom
- ronde ovenschaal
- kaasrasp
Bereidingstijd
75 minuten
Bereiden
Pel de ui en de knoflook. Doe de ui, 2 teentjes knoflook, olie en halve rode peper in het hakmolentje van de staafmixer en hak het fijn. Doe het mengsel in de koekenpan en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
Zet het vuur hoog, voeg de wijn toe en kook hem 2 minuten in. Verlaag het vuur weer naar middelhoog en voeg de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de worcestersaus en de suiker en ¼ van het basilicum toe. Kook 20 minuten onder af en toe roeren.
Doe ondertussen de spinazie in de andere koekenpan en laat deze in gedeeltes slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht er goed uit.
Boen de citroen goed schoon onder de warme kraan en rasp de schil van de citroen. Hak de overgebleven 2 teentjes knoflook fijn. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit. Meng de mascarpone in een kom met de knoflook, de schil en het sap van de citroen en royaal zout en peper.
Proef de tomatensaus en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de tomatensaus over een ronde ovenschaal. Leg de lasagnevellen op een snijplank. Verdeel over elk vel ¼ (circa 2 eetlepels) van de mascarpone, ¼ van de spinazie en ¼ van de pulled pork. Rol ze vanaf de korte zijde op en snijd ze elk in 4 rolletjes. Zet de rolletjes rechtop en dicht tegen elkaar aan in de saus.
Rasp de grana padano eroverheen. Bak in circa 30 minuten in de oven bubbelend en goudbruin. Verdeel de basilicumblaadjes erover en serveer.