Hoofdgerecht Italiaans Vlees

Pasta met cavolo nero (palmkool)

Wanneer je, zoals ik, regelmatig kooktijdschriften leest, kom je het Italiaanse broertje van de boerenkool, cavolo nero tegen. Maar in de winkel zie je het bijna nooit. Deze week lag het bij AH in de koeling, in zakken van 400 gram, al in grove stukken gesneden. Ter plekke heb ik een recept opgezocht, dit komt van Koken met Karin.  Het is heel eenvoudig te maken en combineerde goed met de Italiaanse gehaktballetjes. De kool blijft knapperig, dat vonden wij erg lekker. Neem niet te grote pasta, ik gebruikte AH biologische schelpjespasta. In plaats van de slagroom uit het recept, heb ik een restje mascarpone gebruikt.

Aantal personen

2 à 3

Ingrediënten
  • 400 gram cavolo nero
  • 150 gram biologische spekblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram pasta
  • handvol kerstomaatjes
  • 1 bekertje slagroom (van 2 deciliter)
  • peper naar smaak
  • scheutje citroensap
Keukenmateriaal
  • braadpan
  • kookpan voor de pasta
  • snijplank
  • koksmes
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Vul de kookpan voor de pasta met water en breng deze aan de kook. Doe de pasta in het kokende water, doe er wat zout bij en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Bak ondertussen in de braad de spekblokjes knapperig, doe de knoflook erbij, bak dit een minuutje mee en doe dan de cavolo nero erbij. Blijf roerbakken, minimaal 10 minuten. Doe er eventueel een scheutje kookwater bij, dat maakt het lekker smeuïg. Voeg op het laatst de kerstomaatjes, de slagroom, peper uit de molen en een kneep citroensap toe, zout is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.