Oosters Vlees

Oosterse kiphamburger

We hadden al wat vlees uit de vriezer gehaald voor op de barbecue en wilden nog iets erbij hebben. Bij de Jumbo lag kipgehakt en zo ontstond het idee om hier een hamburger van te maken. Als basis gebruikte ik een recept uit Jamie’s Amerika. Het belangrijkste verschil met andere burgers is dat de ui, en in dit geval de knoflook, rode peper en gember eerst worden gebakken, voordat ze aan het vlees worden toegevoegd. Het resultaat was een dunne smurrie, dus ik heb veel meer paneermeel toegevoegd, waardoor de burgers niet echt meer naar vlees smaakten.

Dus een nieuwe variant verzonnen, onderstaand het recept. Ik had nog seroendeng over van de rijsttafel van dit weekend, maar uiteraard kan je ook geraspte kokos gebruiken.

Aantal personen

2

Ingrediënten
  • 300 gram kippendijfilet
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels seroendeng
  • 1 theelepel  Go-tan gehakte gember (potje, te koop bij o.a. Albert Heijn)
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
  • eventueel 2 broodjes, sla/komkommer
  • chilisaus
Keukenmateriaal
  • keukenmachine
  • koksmes
  • snijplank
  • koekenpan
  • kom
  • grill of barbecue
Bereidingstijd

15 minuten voorbereiding + 15 minuten koelen + 6-8 minuten grillen

Bereiden

Pel de ui en de knoflook. Snijd het groene steeltje van de rode peper. Snijd de ui en rode peper en grote stukken en doe dit met de kippendijfilet, zout en peper in de keukenmachine. Draai tot gehakt. Kneed de seroendeng erdoor en maak er 4 burgers van. Zorg dat de grill(pan) of barbecue goed heet is en bak de burgers in 6-8 minuten bruin en gaar. Serveer op een broodje of een stuk Turks brood met sla of komkommer en chilisaus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.