Joepie, de lamsracks zijn in de bonus. Roel is half Almere doorgereden om er een paar te scoren voor in de vriezer. Het zijn mooie kleine rackjes. Pien is er ook dol op, dus toen ze weer eens thuis kwam in verband met het 20-jarig jubileum van Montessorischool Stad hebben we er twee uit de vriezer gehaald. Meestal maken we het met een zelfverzonnen kruidenkorst, maar dit keer hebben een recept van Gordon Ramsay gebruikt. Het was weer verrukkelijk en door de groene korst ziet het er prachtig uit. Zeker met een salade Caprese met verschillende kleuren tomaten en zelfgemaakte zwarte pasta zag het er prachtig uit! Zie ook de foto’s, ik kon deze keer niet goed kiezen welke foto ik wilde plaatsen;-).
Ik ga dit recept ook op mijn nog overgebleven “rôti de cheval” gebruiken. In plaats van Dijonmosterd ga ik dan honingmosterd gebruiken, ik zal via mijn blog laten weten of dit ook een succes was.
Aantal personen
3
Ingrediënten
- 2 lamsracks (met 8 à 9 botjes)
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- olijfolie
- 2 sneetjes gedroogd brood of 6 eetlepel paneermeel
- 7 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 takje peterselie
- 1 takje tijm
- 1 takje koriander
- 1 takje rozemarijn
- 2 eetlepels Dijonmosterd
- 1 eetlepel olijfolie
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- ovenvaste braadpan
- kwastje
- blender
- diep bord
Bereidingstijd
25 minuten
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de lamsracks op een snijplank met de vetzijde naar boven. Snijd de vetlaag lichtjes en kruiselings in met een scherp mes. Snijd de lamsracks in 3 stukken. Kruid de lamsrack met zout en peper, wrijf dit goed in de lamsracks. Verhit een beetje olijfolie in de ovenvaste braadpan. Schroei de lamsracks aan alle kanten goed dicht. Doe de pan dan in de voorverwarmde oven en bak de lamsracks 7 minuten, zorg dat de lamsracks met het vetlaagje naar beneden in de pan liggen.
Doe terwijl het vlees in de oven ligt het gedroogde brood in de blender en maal het tot paneermeel of gebruik paneermeel. Voeg er de groene kruiden en het scheutje olijfolie bij en mal het met korte pulsen tot een mooie groene massa. Doe het mengsel in een diep bord.
Haal de lamsracks uit de oven (zet de oven niet uit) en smeer ze met een kwastje en de Dijonmosterd goed in aan alle kanten. Doordat het vlees nog heet is, wordt de mosterdsmaak goed opgenomen. Doop dan de lamsracks door het kruidenmengsel, door de mosterd blijft deze goed plakken. Zorg dat er een gelijkmatig korstje op het vlees komt. Laat het vlees dan korte tijd rusten.
Zet het vlees nog 3-4 minuten in de oven. Snijd het vlees in plakken en serveer.