Hoofdgerecht Italiaans Vlees

“Italiaanse hamburger”

Uiteraard lees ik ook regelmatig blogs van andere kokers, zo is gewoonwateenstudentjesavondseet een van mijn favorieten, juist vandaag omdat Leonie meestal voor 1 persoon kookt en ik vanavond alleen ben tijdens het avondeten. Hoewel het verleidelijk is om een kliekje te eten of een kant-en-klare maaltijdsalade, ben ik nu door mijn eigen website moreel verplicht om toch iets te koken ;-). Ik combineer twee hamburgerrecepten van Leonie tot mijn eigen burger. Ik heb de steak totaal 4 minuten in de grillpan gehad, dan is deze nog rood van binnen, dat vind ik lekker. Mocht je de burger gaar willen hebben, laat deze dan langer grillen. De aubergine heb ik met een rode pesto ingesmeerd voor het grillen, ik vond nog een potje uit een kerstpakket van mijn zoon.

Aantal personen

1

Ingrediënten

  • 1 AH Pepersteak (tartaar)
  • 1 AH Excellent Ambachtelijke baguette licht
  • 10 blaadjes basilicum
  • ½ bol (buffel)mozzarella
  • ½ tomaat
  • 1 eetlepel culinaire ketchup knoflook/tijm/honing
  • handje rucola
  • ½ aubergine
  • 3 eetlepels rode pesto
  • ½ kropsla
  • 1 lente-ui
  • 2 eetlepels lekkere olijfolie
  • 2 eetlepels lekkere azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • plank
  • oven
  • grillpan
  • kwastje
  • slacentrifuge
  • schaal voor de sla

Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C en bak het broodje volgens de omschrijving op de verpakking, meestal 8 minuten. Snijd de aubergine in plakken van ½ cm. Bestrijk de plakken met pesto aan 1 kant. Verwarm de grillpan en grill de aubergine, voor een filmpje hierover klik hier.  Draai ze na ca. 3 minuten om, besmeer ze met pesto en laat ze nog 3 minuten grillen. Laat ze iets afkoelen.  Scheur de sla in stukken, was deze en maak ze droog in de slacentrifuge. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de basilicum fijn. Snijd de pepersteak doormidden in maak er een twee kleine burgertjes van. Grill de pepersteak 2 minuten aan de ene kant en dan 2 minuten aan de andere kant.

Snij het broodje doormidden, smeer er tomatenketchup op, leg hierop een beetje rucola, wat basilicum, daarop de burgertjes, plakjes mozzarella en eindig met plakjes tomaat.

Meng de sla en de aubergine en de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.