www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Vlees

Gestoofd rundvlees met garam massala, raapstelen en Leffe Blond

Ik heb mezelf laatst verwend met een sousvide en een vacumeerapparaat. De sousvide heb ik gebruikt om deze stoofschotel te maken, je hebt er geen omkijken naar. Uiteraard kan je het ook op de laagste stand van het fornuis of op 100°C in de oven laten garen. Het rundvlees heb ik bij onze marktslager, Eddy Wernsen gehaald. Dit is ook handig, want hij snijdt het alvast in stukken. Door de Leffe Blond, het favoriete bier van mijn mannen, krijgt het een lekkere biersmaak.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 kilo runderstoofvlees (bv. riblap)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eetlepel garam massala (kruidenmengsel)
  • 3 uien
  • 6 stengels bleekselderij
  • 500 milliliter Leffe blond (Belgisch bier)
  • 150 gram raapstelen
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • koekenpan
  • sousvide of braadpan
Bereidingstijd

15 minuten + 3 tot 4 uur suddertijd

Bereiden

Snijd het rundvlees in stukken of laat dit door je slager doen. Pel en snipper de uien grof.  Verwijder de draden van de bleekselderij en hak deze fijn.

Kruid het vlees met peper en zout en 2 eetlepels garam massala. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees in drie porties om en om bruin. Schep het vlees in de sousvide of in een braadpan. Bak ook de ui en de selderij even in de koekenpan en doe bij het vlees.

Schenk het bier erbij en zet de sousvide aan. Of breng alles net aan de kook en zet 3 tot 4 uur met het deksel in de oven op 100°C of de laagste stand van het fornuis. Controleer af en toe op gaarheid en vochtigheid (voeg desnoods nog wat bier toe).

Kruid na afloop met de resterende massala. Hak de raapstelen fijn. Serveer de stoof met de gehakte raapstelen en aardappelen of (zilvervlies)rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.