HomeMediterraan Geroosterd rundvlees uit de oven (Rôti de bœuf)

Geroosterd rundvlees uit de oven (Rôti de bœuf)

Posted in : Mediterraan, Slank, Vlees on by : Els Tags: , , , , , , ,

Vorige week zijn we weer eens een weekendje in Frankrijk geweest, toch handig zo’n zwager en schoonzus met een huisje in Normandië. Op de terugweg proberen we dan nog even bij de Auchan vlak bij Lille naar binnen te gaan voor lekkere wijn, foie gras, confit de canard e.d. Deze keer hebben we 2 rôti’s meegenomen, een soort rollade van mager rundvlees en een van paardenvlees. En dan rijst altijd de vraag: hoe gaan we het klaarmaken? Van www.recetteshane.com, een Franse website, komt dit recept. Het ziet er prachtig uit en was ook zeer smaakvol. Let er wel op dat je de plakjes vlees zo dun mogelijk snijdt!

Aantal personen

4 tot 6

Ingrediënten
  • 1 rôti de bœuf van 800 tot 100 gram
  • olijfolie
  • een paar takjes tijm
  • 15 tot 20 cherrytomaten
  • 2 uien of 3 banaansjalotten
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • ovenvaste schaal
  • vleesthermometer
Bereidingstijd

40 minuten (inclusief oventijd)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 240°C. Doe de olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Leg het vlees erop en bestrooi het rondom met peper, nog niet met zout. Pel de ui en snijd ze in niet te kleine stukken. Leg deze stukken naast het vlees. Leg ook de tomaatjes ernaast. Sprenkel nog wat olijfolie over het vlees en leg de takjes tijm erop.

Doe de ovenschaal in de hete oven en bak het tot het een kerntemperatuur heeft van 52°C (saignant, d.w.z. het vlees is nog rood van binnen). Heb je geen vleesthermometer, houd dan een oventijd van 15 minuten per 500 gram aan. Haal de schaal uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Haal na 5 minuten de folie eraf, bestrooi het geheel met zout. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken en serveer met de tomaten en uien. Lekker met aardappelen uit de oven.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: