HomeHoofdgerecht Gebakken ibericokarbonades met champignons en portsaus

Gebakken ibericokarbonades met champignons en portsaus

Posted in : Hoofdgerecht, Vlees on by : Els Tags: , , , , , , , ,

Voor de verjaardag van Roel wilden we graag onze beproefde speenvarkenracks maken. Op tijd besteld bij de Sligro, maar bij het ophalen bleek dat ze er niet waren. De slager was erg behulpzaam en bood Ibericokarbonades aan voor de prijs van het speenvarkenrack. Ook geen straf! Op zoek naar een recept kwam ik dit recept tegen. Uiteraard heb ik weer het een en ander aangepast. Roel heeft de karbonades op de Weber gegrild, en het pastinaakstamppotje dat erbij hoorde, heb ik vervangen door Gebakken krieltjes uit de oven. Het recept van de speenvarkenracks volgt te zijner tijd, binnenkort open Sligro Almere zijn deuren!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 ibericokarbonades
  • 2 deciliter runderfond
  • 1 deciliter port
  • 1 deciliter light room
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
Keukenmateriaal
Hackman braadpan 20 cm

Hackman braadpan 20 cm

  • grill of barbecue
  • keukenpapier
  • koksmes
  • plank
  • pan, ik gebruikte mijn kleinste formaat gietijzeren Hackmann pan
Bereidingstijd

45 minuten

Bereiden
Ibericokarbonades op de grill

Ibericokarbonades op de grill

Verwarm de gril of barbecue voor. Veeg de kastanjechampignons schoon met vochtig keukenpapier en snijd ze in vieren. Pel de sjalotten en snipper deze fijn. Pel de knoflook en hak/pers deze fijn. Kruid de ibericokarbonades met peper en zout.
Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze 1 minuut mee. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze tot ze gaar zijn. Voeg de port, de fond en de lightroom toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit tot de helft inkoken tot een mooi gebonden saus.
Schroei ondertussen het vlees in een drietal minuten aan alle kanten dicht op hoog vuur. Verlaag de temperatuur en laat de karbonades in nog circa 10 minuten gaar worden. Overgiet met de champignonsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: