Chi­li­kar­bo­na­des met ana­nas
Hoofdgerecht Vlees

Chi­li­kar­bo­na­des met ana­nas

Hier het recept voor de chilikarbones uit mijn vorige recept, kidneybonensalade. De karbonades krijgen een oosterse smaak door de chilisaus en ook de ananas wordt lekker pittig. Ik heb de karbonades in de oven gemaakt, want het was nog te koud om te bbq-en, op de barbecue (met houtskool) worden ze vast nog lekkerder!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 4 schouderkarbonades
  • 1 blik ananasschijven (op sap (565 g))
  • 1½ deciliter zoete chilisaus (flesje 250 ml)
  • 2 eetlepels gembersiroop (flesje 250 ml)
  • 3 eetlepels olijfolie
Keukenmateriaal
  • vergiet
  • lage schaal
  • schaaltje
  • keukenpapier
  • boterkwastje
  • barbecue of oven met grill
Bereidingstijd

25 minuten + 2 uur marineren

Bereiden

Wrijf de karbonades in met peper en zout. Laat de ananasschijven in een vergiet uitlekken en vang 1 eetlepel vocht op. Meng in een lage schaal de chilisaus met de gembersiroop en het vocht.
Schep een ¼ van dit mengsel in een ander schaaltje. Wentel de karbonades door de marinade in de lage schaal en laat ze afgedekt in de koelkast 2 uur marineren. Laat de karbonades weer op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de olie. Bestrijk de ananas met de rest van de marinade.
Steek de barbecue aan. Gril de karbonades in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ook de ananas in 5 min. mooi bruin. Serveer de karbonades met een schijf ananas erop. Lekker met kidneybonensalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.