Uit het kookboek “Koken met vis uit blik” van Jaap van Rijn komt dit recept met tonijn. De meeste ingrediënten had ik op voorraad, alleen de taco’s en de gemengde sla niet. Het recept is heel simpel te maken, zelfs op vakantie, dan kan je bijvoorbeeld alleen augurkjes of kappertjes kiezen. En als je geen taco’s in huis hebt, doe dan de sla op een bord, de tonijnsalade erop en bestrooi met een handje verkruimelde tortillachips, dat eet ook gemakkelijker. Het was wel een heerlijke frisse tonijnsalade.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels volle of Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ rode ui
- 3 kleine zure augurkjes
- 1 eetlepel zure kappertjes
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
- 2 blikjes tonijn op water (uitlekgewicht 130 gram per blikje)
- 4 tacoschelpen
- zakje gemengde sla van 150 gram
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- oven
- schaal
Bereidingstijd
20 minuten
Bereiden
Snijd de ui in halve dunne ringen. Snijd de augurkjes fijn. Verwarm de oven voor op 190°C, Schep de mayonaise, yoghurt, ketchup en olijfolie goed door elkaar. Voeg de ui, augurken, kappertjes, het citroensap en de zwarte peper toe, schep een paar keer om. Laat de tonijn uitlekken en maak deze los. Meng de dressing met de tonijn..
Verwarm de taco’s 3 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, vul ze met sla en tonijnsalade en serveer.