Feestelijk Kerst Vis Voorgerecht

Taartjes van Sint-Jacobsschelpen met een doperwtenmousse

Hier een recept waar wij allemaal erg van houden. Wel een beetje luxe, maar je mag jezelf wel eens verwennen! Het is niet moeilijk en niet veel werk, succes gegarandeerd!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 Sint-Jakobsschelpen, zonder schelp
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • pan
  • keukenmachine
  • bolzeef
  • 4 dresseerringen
  • koekenpan
  • keukenpapier

Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Kook de doperwten gaar volgens de verpakking, Pureer de doperwten met de sambal en ketjap in de keukenmachine. Wrijf het mengsel door een bolzeef. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Verdeel het doperwtenmengsel over de kookringen en druk het geheel goed aan.

Halveer de Sint-Jacobsschelpen en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de Sint-Jacobsschelpen kort aan beide zijden bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.