Nu het zo warm is, eten we het liefst een salade. Deze salade staat in de Foodies van deze maand, maar was gemaakt met mayonaise, altijd lekker, maar ook vet. Ik heb de dressing aangepast en het is zo lekker, dat onze gasten geen idee hadden dat er geen mayo in zat. Deze salade is een bijgerecht, maar als je er bonen doorheen doet, kun je het ook als hoofgerecht eten.
Er was nog veel dressing over, dus maakten we het gisteren weer, nu met paprika, courgette en ui erbij én lupinebonen. De lupinebonen hebben we meegenomen uit Spanje, dit is een stevige bonensoort, het doet mij qua structuur aan tuinbonen denken. In Nederland kun je ze kopen van het merk “Smaakt”, bij AH en Jumbo.
Op de foto staat de salade, maar dan met peultjes en gegrild op de barbecue. De peultjes zijn veel sneller gaar dan de sperziebonen, dus doe die er pas na een kwartiertje bij. Het grillen op de barbecue duurde wel 30 minuten, waarschijnlijk ook omdat het niet in 1 laag op de bakplaat lag.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 300 gram sugarsnaps
- 300 gram sperziebonen
- 1 ui
- ½ eetlepel olijfolie
- handvol peterselieblaadjes
Tonijndressing
- 1 blik tonijn op water (uitlekgewicht 102 gram)
- 4 ansjovisfilets op zout
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel grove mosterd
- 30 gram Remia Friteslijn
- 60 gram Griekse yoghurt 0% vet
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 citroen
- 1 eetlepel kappertjes
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- citrusrasp
- zeef
- keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer
- oven
- saladeschaal
Bereidingstijd
45 minuten
Bereiden
Haal de uiteinden van de sperziebonen en sugarsnaps. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Hak de peterselieblaadjes fijn. Laat het blik tonijn uitlekken in een zeef. Spoel de kappertjes af in een zeef. Rasp de schil van de citroen, alleen het gele gedeelte.
Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C/hetelucht 200°C).
Doe de tonijn, ansjovis, knoflook, mosterd, citroenrasp, Remia Friteslijn en Griekse yoghurt in de keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer. Meng tot een gladde saus en breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap. Roer de kappertjes erdoor.
Verdeel de sugarsnaps, sperziebonen en uienringen over een bakplaat in een enkele laag. Meng met je handen de olijfolie erdoorheen. Rooster de bonen ongeveer 8 minuten in de oven. Verdeel wat van de dressing over een saladeschaal en verdeel de geroosterde bonen eroverheen. Besprenkel met wat extra dressing en geef er de overige dressing in een kommetje bij. Garneer met de peterselie