Salade Spaans Vis

Salade met cannellinibonen, tonijn, geroosterde paprika en rucola

Hier een recept met ingrediënten die ik meestal op voorraad heb, op de rucola na. Maar het is ook erg lekker zonder rucola. Het is lekker bij de bbq, maar ook als onderdeel van een tapasmaaltijd.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 blik cannellinibonen (400 gram)
  • 1 blik tonijnstukken op water (185 gram)
  • 1 pot geroosterde paprika (465 gram)
  • 20 gram rucola
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • schaal voor de salade
  • vork
Bereidingstijd

35 minuten (inclusief 30 minuten wachttijd)

Bereiden

Pel de ui. Snijd de ui in de lengte door en snijd deze in halve ringen. Roer in de saladeschaal een dressing van de olijfolie, azijn, honing, mosterd, zout en peper en doe de uienringen hierbij. Laat 30 minuten intrekken.

Laat de bonen, de tonijn en de paprika uitlekken. Maak de tonijn los met een vork. Snij de paprika in lange repen en daarna in stukjes. Roer de bonen, tonijn, paprika en rucola door de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.