www.beproefderecepten.nl
Feestelijk Kerst Slank Vis

Kreeftenstaart in spinaziesaus

Met de Kerst voor de deur zijn we druk bezig met het uitzoeken van de menu’s. Uiteraard gaan we ook weer gourmetten, maar een uitgebreid diner koken hoort er ook bij! Dit gerecht is niet goedkoop en ziet er prachtig uit, het lijkt alsof de kreeft zo je bord induikt. De kreeftenstaarten zijn bij de Sligro te koop voor € 14,99 ex btw per 2. Het is wel een werkje: je moet een stokje door de kreeftenstaart steken, op zoek gaan naar paperclips om de staart gespreid te houden, de kreeftenstaart pellen, de pasta knopen, best wel een gepriegel. De volgende keer ga ik zelf extralange pasta maken, dat maakt het omwikkelen vast makkelijker. De spinaziesaus is zeer smaakvol en superzacht, ook lekker met de aardappel waarop de staart geprikt is.

De gepelde kreeftenstaarten

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 kreeftenstaarten (diepvries k-e-k)
  • 1 liter visbouillon
  • 50 gram sobanoedels
  • 2 nieuwe aardappelen
  • 150 gram bladspinazie
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • 2 theelepels sesamolie
  • blaadjes mosterdcress
  • blaadjes Scarlet Cress
  • 1 theelepels zwart sesamzaad

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • dunschiller
  • kookpan voor de aardappelen
  • grote kookpan voor de kreeftenstaarten
  • vergiet
  • 4 houten satéprikkers
  • paperclips
  • blender

Bereidingstijd

 

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Prik de kreeftenstaarten op een houten prikker zodat ze rechtop blijven tijdens het koken. Klap de staart uit en zet vast met paperclips. Breng de bouillon aan de kook en kook de staarten per 2 tegelijk in 5 minuten gaar. Spoel ze koud af. Verwijder het pantser maar laat de staart eraan.

Kook de noedels gaar in de bouillon van de kreeften. Spoel koud af. Knoop meerdere noedelslierten aan elkaar. Prik de kreeftenstaarten vast op een stukje gekookte nieuwe aardappel zodat ze rechtop blijven staan. Omwikkel de kreeftenstaarten strak met de noedelslierten.
Breng 250 milliliter van de bouillon aan de kook en laat de spinazie hierin slinken. Doe over in een blender, voeg de basilicum en een eetlepel olijfolie toe en pureer heel fijn.

Zet de kreeftenstaarten rechtop in diepe borden. Vul de borden met spinaziesaus tot de aardappels niet meer te zien zijn. Garneer met blaadjes mosterdcress en Scarlet Cress. Druppel sesamolie over de spinaziesaus en bestrooi met sesamzaadjes.