Fusion Indiaas Kip Vis

Indiase paella

Eigenlijk kan het niet, Indiase paella! Paella is toch iets typisch Spaans, vind ik. Maar ik had zin in paella en in curry, dus bedacht ik dit fusiongerecht. We hebben een nieuwe paellapan in Spanje gekocht, geschikt voor inductie, maar ik vind dat de warmte niet goed wordt verspreid. Het werd dus een echt slowfood-gerecht, het heeft 45 minuten staan pruttelen, maar het resultaat was subliem! In het kookboek “Bespaar met Jamie Oliver” (voor mijn verjaardag gekregen, mijn 10e kookboek van Jamie) staat een aantal producten die je altijd in huis moet hebben. Hierdoor heb ik tegenwoordig ook diepvriesbloemkool in huis. De wokgarnalen koop ik bij de Jumbo, hier verkopen ze prima diepvriesvis en -garnalen voor € 1 per 100 gram. Wij aten het met Surinaamse sambal, om het fusiongevoel nog iets te vergroten.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 300 gram paellarijst
  • 300 gram kippendijfilet
  • 3 eetlepels olie (geen olijfolie)
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 ui
  • ½ zak diepvriesbloemkool (zak 750 gram)
  • ½ zak diepvriesdoperwten (zak 450 gram)
  • 1 blik bruine linzen à 400 gram
  • 12 wokgarnalen
  • 2 eetlepels currypasta, liefst pittige
  • ½ blok santen
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • eventueel (Surinaamse) sambal
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • paellapan
  • kookpan van minimaal 2 liter
  • koekenpan
  • pollepel
Bereidingstijd

10 minuten voorbereiding, 30 tot 45 minuten kooktijd

Bereiden

Pel en snipper de ui. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Breng in de kookpan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Zet op de laagste stand, zodat het warm blijft.

Verhit 2 eetlepels olie in de paellapan op middelhoog vuur en bak hierin 1 eetlepel currypasta, ongeveer 2 minuten. Voeg de ui toe en bak tot de ui glazig ziet. Doe dan de rijst erbij en roer goed, zodat alle korrels goed met olie en currypasta bedekt zijn. Voeg de bouillon toe, met het ½ blok santen.

Verhit in de koekenpan 1 eetlepel olie met 1 eetlepel currypasta en bak dit 2 minuten. Voeg de kippendijfilet toe en bak de blokjes rondom bruin. Haal uit de pan en doe bij de rijst. Bak in het resterende bakvet de bloemkoolroosjes rondom aan en doe deze ook bij de rijst. Na 15 minuten koken, doe je doperwten en de linzen erbij. Als de rijst bijna gaar is (proeven!), doe je de garnalen erbij. Zodra de garnalen gaar zijn, is je Indiase paella klaar. Snijd eventueel de bloemkoolroosjes door, bij mij waren ze nogal aan de grote kant. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met sambal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.