Op 24 en 25 mei 2025 is het weer Terrassenfestival in Almere. Dit jaar staan wij van de VVV-winkel ook met een proeverij van onze streekproducten klaar. We laten spullen proeven van Lekker PUUR, Wilder Land, Frenzie thee en I AM LOU notenpasta.
Ik maak een pastasalade met beide pastasoorten, Terra Selvaggia en Wild Sage van Wilder Land. In plaats van een traditionele pesto met basilicum en pijnboompitten zit er een rucola-walnootversie in deze salade.
Vandaag is de laatste dag van het Terrassenfestival en helaas is het net als gisteren geen terrassenweer. We houden het festival nu noodgedwongen indoor, kom gezellig langs tussen 12.00 en 17.00 uur!
Aantal personen
4
Ingrediënten
Voor de pesto:
- 90 milliliter olijfolie
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram walnoten (ongezouten en ongebrand)
- 30 gram rucola
- 1 teen knoflook
- een paar druppels citroensap
- zwarte peper
Overige ingrediënten
- 150 gram pasta
- 175 gram cherrytomaten, eventueel in verschillende kleuren
- 285 gram mozzarella (uitlekgewicht 150 gram)
- 2 handjes rucola
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel walnoten
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer
- kookpan
- serveerschaal
- vergiet of zeef
- koekenpan
Bereidingstijd
20 minuten
Bereiden
Pesto:
Doe alle ingrediënten behalve de peper in een keukenmachine of vijzel en maal het vervolgens tot een gladde pesto.
Salade:
Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Als je de zongedroogde tomaten zonder olie gebruikt, leg ze dan eerst 10 minuten in heet water. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Blijf erbij, voordat je het weet zijn ze verbrand. Hak ze daarna fijn.
Kook de pasta in een pan water met wat zout beetgaar.
Giet de pasta af en spoel in een vergiet of zeef af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
Meng de pasta met alle overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
