HomeOosters Pompoensoep met appel en sinaasappel

Pompoensoep met appel en sinaasappel

Posted in : Oosters, Slank, Soep, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , , , , , , ,

Bij AH zijn heerlijke soeppakketten te koop, waaronder deze, de pompoensoep. Uiteraard kan je de ingrediënten ook zelf bij elkaar zoeken, zo heb ik de meeste bijna altijd in huis. Ik maak de soep wat pittiger met pulbiber, mijn lievelingsspecerij. En om Weight Watcherspunten te voorkomen, heb ik de sinaasappel niet geperst, maar na het pureren pas toegevoegd. Heerlijk met koriander!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember van 2 centimeter
  • pulbiber of ½ Spaanse peper
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 winterwortelen
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 sinaasappel
  • eventueel korianderblaadjes
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • schilmesje/dunschiller
  • snijplank
  • eventueel hakmolen
  • fijne rasp
  • afsluitbaar bakje
  • middelgrote kookpan
  • staafmixer
Bereidingstijd

45 minuten

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook. Schil de gember. Snijd eventueel de Spaanse peper door, verwijder het zaad en de zaadlijsten. Hak deze ingrediënten fijn of gebruik een hakmolen.

Snijd de pompoen doormidden en daarna in repen. Verwijder het zaad en schil de pompoen met een schilmesje of dunschiller. Snijd in blokjes. Schil de winterwortel en snijd deze in de lengte door. Snijd deze helften nog een keer in de lengte door en snijd in stukjes. Snijd de appel in vieren, schil deze delen en snijd in blokjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Schil de sinaasappel en snijd deze in stukjes. Bewaar de stukjes in een afgesloten bakje.

Doe de fijngehakte sjalotten, knoflook, gember en eventueel Spaanse peper/pulbiber in de pan en doe er een scheutje water bij. Bak dit ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur, kijk uit dat het niet aanbrandt, voeg eventueel nog een scheutje water toe. Doe na 3 minuten de pompoen en de wortel erbij en bak dit 5 minuten. Blijf roeren en controleer op aanbranden, voeg eventueel nog een scheutje water toe.

Voeg hierna 1 liter water, de bouillonblokjes, de appel en het sinaasappelrasp toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat dit 30 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de sinaasappelstukjes door de soep. Serveer eventueel met korianderblaadjes.

Smartpoints

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: