www.beproefderecepten.nl
Italiaans Pasta Vegetarisch

Pasta met verse spinazie, ricotta en pesto

We eten steeds minder vlees tegenwoordig, zeker in pasta- en rijstgerechten mis ik vlees totaal niet. Geïnspireerd door de ravioli con spinaci e ricotta  die je overal vers kunt kopen heb ik dit recept met verse spinazie bedacht. Ik houd erg van verse spinazie en van pesto. De Deen verkocht helaas geen verse pesto, want dat is het allerlekkerst, maar met pesto uit een potje is het ook heerlijk. Het is een voedzaam gerecht, makkelijk en snel te maken en superlekker.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 300 gram gedroogde pasta, bijvoorbeeld fusilli
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram verse spinazie, gewassen
  • 250 gram ricotta
  • 4 eetlepels pesto
  • pecorinokaas of Parmezaanse kaas

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • koekenpan
  • ruime kookpan
  • rasp
  • vergiet

Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rasp de pecorinokaas of Parmezaanse kaas.

Pel de knoflook en pers of hak deze fijn. Snijd de prei in ringen en was deze in het vergiet onder de stromende kraan.

Verhit  de olijfolie in  de koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei en knoflook 3 minuten. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat deze slinken. Roer de pesto en de ricotta erdoor en warm goed door. Roer de saus door de pasta en bestrooi met de geraspte kaas.