Italiaans Slank Vegetarisch Weight Watchers (WW)

Pasta met broccoli, ansjovis en rode peper

De verse pasta was in de aanbieding en ik zag dat AH kikkererwtenpasta verkoopt. Nog nooit gegeten! Het was zeer smaakvol en vulde mijn maag uitstekend. Dit recept is snel klaar en zeer geschikt voor een doordeweekse dag. Wij aten er een Duitse biefstuk bij.

Aantal personen

2

Ingrediënten

  • 450 gram broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 Spaanse peper
  • 200 verse fusili ai ceci (kikkererwtenpasta, AH)Een afbeelding van AH Biologisch Fusilli kikkererwt
  • 30 gram pecorinokaas of Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel olijfolie

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • oven met bakplaat
  • bakpapier
  • (keukenmachine/staafmixer met hakmolen)
  • hapjespan
  • kookpan
  • vergiet

Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Snijd de roosjes af van de stronk. Snijd grote roosjes doormidden. Houd de stronken apart. Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 10-15 minuten tot ze gaar zijn en bruin geblakerde randjes hebben.

Pel de knoflook. Hak de broccolistronken, knoflook en Spaanse peper fijn (ik gebruikte de keukenmachine). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de fijngehakte brocolistronk samen met de knoflook, ansjovis en Spaanse peper rustig tot de ansjovis gesmolten en de broccoli zacht is. Kook de pasta al dente in gezouten water. Schep enkele eetlepels van het kookvocht bij het broccoli-ansjovismengsel. Giet de pasta af en schep samen met de broccoliroosjes door de saus. Schep op borden en bestrooi met geraspte pecorinokaas.