Mijn Welnesscoach was deze week jarig en zij verraste ons met een appeltaart met 0 punten. Deze taart was heel erg lekker, de bodem was smeuïg en de taart was niet te zoet. Het recept staat in een van mijn WW kookboeken. Ik heb het originele recept aangepast naar een grotere appeltaart, goed voor 12 punten. Zo kan ik (en mijn medecursisten) weer eens van een stukje taart genieten zonder dat ik iets anders hiervoor moet laten staan.
Aantal personen
12
Ingrediënten
- 1½ appel
- 1 blik/pot witte bonen , je gebruikt 350 gram uitgelekte bonenuitlekgewicht
- 1 theelepel vanillearoma
- 1 citroen
- 3 eieren
- 8 eetlepels hittebestendige zoetstof (120 gram suiker)
- 1½ theelepel zonnebloemolie (2)
- 3 eetlepels havermout (5)
- 1½ theelepel bakpoeder
- extra zoetstof om te bestrooien
Keukenmateriaal
- oven
- mes
- snijplank
- dunschiller
- zeef
- sponsje met groen schuurgedeelte
- kom met hoge rand
- staafmixer of keukenmachine
- springvorm Ø 26 centimeter
- bakpapier
- fijne rasp
- citruspers
Bereidingstijd
55 minuten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroen goed schoon onder een hete kraan, ik gebruik hiervoor altijd een nieuw sponsje met een groen schuurgedeelte. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit met de citruspers. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en schil de parten met de dunschiller. Snijd de appel in dunne plakjes en doe deze in een kom. Schenk het citroensap erover en meng dit door de appelschijfjes.
Spoel de bonen goed af met koud stromend water in de zeef en laat deze uitlekken. Klop de eieren met het zoetstof gedurende 1 minuut schuimig en pureer met de bonen, olie, havermout, bakpoeder, geraspte citroenschil en het vanillearoma.
Bekleed de springvorm met bakpapier, dit gaat heel makkelijk als je het papier vochtig maakt. Maak er dan een prop van en vouw deze voorzichtig uit. Voor een instructiefilmpje klik hier. Schep het deeg in de vorm, verdeel de appel erover. Bak de appeltaart ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de taart 10 minuten afkoelen, bestrooi met zoetstofpoeder en serveer direct.