Ik vind het altijd handig om groenten in de vriezer te hebben, zo heb ik altijd sperziebonen, doperwten, pastagroenten en tuinbonen op voorraad. Met tuinbonen kun je snel deze heerlijke spread maken, je kan de boontjes snel ontdooien in heet water. Het meeste werk is het velletje van de tuinbonen verwijderen, bij verse tuinbonen heet dit dubbeldoppen. Uiteraard mag je ook verse tuinbonen gebruiken, neem dan 1½ kilo verse tuinbonen en dubbeldop deze. Lekker als alternatief broodbeleg of op een toastje. Of naast een lapje gegrild vlees.
Aantal personen
6

Ingrediënten
- 1 pak tuinbonen uit de diepvries
- scheut lekkere olijfolie
- scheut limoensap
- 1 eetlepel muntblaadjes
- snuf komijnpoeder
- peper en zout naar smaak
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- kom
- staafmixer
Bereidingstijd
20 minuten
Bereiden
Laat de diepvriestuinbonen ontdooien. Ontdoe de boontjes van hun stevige buitenkant: die is vers gedopt heerlijk, maar smaakt nu minder lekker. Doe de groene kern in een kom. Snijd de muntblaadjes fijn. Schenk er een gulle hoeveelheid goede, zachte olijfolie overheen, doe er wat limoensap, een eetlepel muntblaadjes, een snuf komijnpoeder en peper en zout naar smaak bij. Zet de staafmixer erop en pureer tot een zachte fluweelgroene massa.