Bijgerecht Salade Snack Tapas Vegetarisch

Surinaamse eiersalade

Mees en ik vinden Surinaamse eiersalade altijd veel lekkerder dan gewone eiersalade. Maar waarom een bakje kopen als je het zelf heel snel kunt maken? Ik heb voor wat betreft de sambal voor Faja Lobi Roti sambal trafasie gekozen, deze is niet erg scherp en wel heel lekker van smaak. In plaats van mayonaise heb ik Friteslijn van Remia gebruikt, hier zitten veel minder calorieën in. Maar je kan natuurlijk ook voor de helft mayonaise en de andere helft (magere) yoghurt kiezen! Op de foto is de salade geserveerd op Stevig brood van AH en is er een extra dotje sambal op de eiersalade gelegd ter garnering.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 7 eetlepels Friteslijn
  • 1 eetlepel Faja Lobi Roti sambal trafasie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • peper
Keukenmateriaal
  • pan om eieren te koken
  • schaal
  • vork
Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Kook de eieren 8 minuten en laat afkoelen. Pel ze en leg ze in een schaal. Prak ze fijn met een vork.  Voeg dan alle andere ingrediënten toe en voeg naar smaak zout en peper toe en roer goed door. Laat even koel worden in de koelkast en proef dan nog een keer. Meestal moet er dan nog wat zout bij. Serveren met een lekker vers stukje stokbrood of op lekker volkoren brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.