Van mijn stamppot groentencurry had ik nog een restje over. Altijd lekker om hier kroketjes van te maken als onderdeel van een tapasmaaltijd. Dit kan ook met alle andere stamppotten, waar je kliekjes van over hebt. Ik had nog ongeveer 1 portie stamppot over van de dag ervoor. Ik heb een kwastje gebruikt om het ei goed te bedekken, als je dit met je handen doet, blijf je deze aan het wassen!
Aantal personen
3 à 4
Ingrediënten
- 1 restje stamppot, voor 1 persoon
- diep bord vol paneermeel
- 1 à 2 eieren
- diep bord vol bloem
Keukenmateriaal
- snijplank
- koksmes
- 3 diepe borden
- schaal om de kroketjes op te leggen
- lepel
- frituurpan met frituurolie
Bereidingstijd
30 minuten
Bereiden
Klop het ei/de eieren los in een diep bord. Neem een volle lepel stamppot. Vorm hiervan met vochtige handen een kroketje. Rol deze voorzichtig door de bloem. Rol dit hierna door het ei, zorg dat het goed bedekt is. Rol hierna door de paneermeel, zorg ook hier dat alles goed bedekt is. Doe dit met alle puree, ik had uiteindelijk 10 kroketjes.
Verwarm de frituurpan op 180°C. Frituur de kroketjes 3 minuten, doe er niet meer dan 6 tegelijk in de pan.