www.beproefderecepten.nl
Feestelijk Snack Tapas Vegetarisch

Ouderwets lekkere gevulde eitjes

Bij een borrel mogen wat mij betreft nooit hapjes ontbreken, helaas zijn deze vaak vol met calorieën door al het vet dat erin zit. In deze eitjes heb ik weinig vet gebruikt. Ze zijn supermakkelijk om te maken en ze happen lekker weg. In plaats van boter, crème fraîche, slagroom en dergelijke heb ik Friteslijn van Remia gebruikt, hierin zit slechts 5% vet. Om het nog minder vet te laten zijn, heb ik de helft vervangen door Griekse yoghurt met 0% vet. Door het lekker te kruiden merk je helemaal niet dat je “slank” bezig bent. Verder heb ik geëxperimenteerd met mijn nieuwe camera met portretmodus, om wat meer sfeer in de foto’s te maken. Ik vind zelf dat het erg mooi is geworden!

Aantal personen

6

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 3 eetlepels Friteslijn van Remia
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 eetlepel mosterd (Dijon)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • verse bieslook voor de garnering

Keukenmateriaal

  • kookpan
  • scherp mes
  • schone doek
  • snijplank
  • mengbeker
  • staafmixer
  • spuitzak met kartelmond
  • pannenlikker
  • schaar

Bereidingstijd

8 minuten koken + 10 minuten bereiden

Bereiden

Kook de eieren in een pan met kokend water en een snuf zout in 8 minuten hard. Laat de eitjes even schrikken onder de koude kraan.
Pel de eieren en snijd ze verticaal door de midden met een scherp mesje. Maak dit mesje na iedere snede schoon met een doek, dan blijft het snijvlak mooi wit. Haal het eigeel eruit met een lepeltje en doe dit in een mengbeker.

Voeg de Friteslijn, yoghurt, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, zout  en peper naar smaak toe en maak er een glad mengsel van met de staafmixer. Doe het eigeelmengsel in een een spuitzak met kartelmond en spuit toefjes in het eiwit. Knip er tot slot, naar smaak, een beetje bieslook over en serveer aan je gasten!